Thursday, July 31, 2014

DVD အေခြေတြ Movie ဖိုင္ေတြ ၾကည့္ဖို႔ Cyberlink Power DVD 14, + Crack


Picture
မိမိတို႔ကြန္ပ်ဴတာအတြင္းမွာ DVD အေခြေတြၾကည့္ဖို႔ အတြက္။ ဒါမွမဟုတ္ အျခား Movie ေတြၾကည့္ဖို႔အတြက္ဆို အေကာင္းဆံုး Software ကေတာ့ Cyberlink ကထုတ္လုပ္တဲ့ Power DVD ကအေကာင္းဆံုးပါ။ အခုဆို Version 14 အထိ ထြက္ရွိလာပါၿပီ။ ဒီတစ္ခုကလည္း Window 8 နဲလိုက္ဖက္ေအာင္ MetroUI ဆန္ဆန္ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ေနာက္အျခား Version ေတြလို Video တစ္ခုကိုဖြင့္လိုက္တိုင္း ေလးမေနေတာ့ပဲ။ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲကို ပြင့္လာပါတယ္ ဘာအသြင္ သ႑န္ေတြထူးျခားလဲ့ ဆိုတာ ေအာက္မွာ Screen Shot ေတြနဲျပထားပါတယ္။ 
Picture
Picture
အရမ္းေကာင္းလို႔ ကြန္ပ်ဴတာတိုင္းမွာသြင္းထားရတဲ့ ေဆာ့၀ဲေလးပါ။ ေအာက္က ေဒါင္းလုပ္ Button ေလးကိုႏွိပ္ၿပီး  ေဒါင္းလုပ္ယူႏိုင္ပါတယ္။  

သြင္းနည္း 
ေဒါင္းလုပ္ယူၿပီး ရရွိလာေသာ RAR ဖိုင္ကို ျဖန္႔လုိက္ပါ။
မသြင္းခင္ အင္တာနက္လိုင္းကို ပိတ္ထားပါ။
Folder ထဲက “CyberLink_PowerDVD14.0.3917.58” ဆိုတဲ့ Setup ဖိုင္ကိုဖြင့္ၿပီး သြင္းပါ။
Next နဲ Accept ကိုႏွိပ္ပါ သြင္းေနတာ ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ ေနာက္ၿပီးရင္ေတာ့ Launch ကိုႏွိပ္ပါ။

Crack ထည့္နည္း။
ေနာက္တစ္ဆင့္ကေတာ့ Crack ထည့္တဲ့အဆင့္ပဲျဖစ္ပါတယ္။
Crack Folder ထဲက “Activate" နဲ႔ “Power DVD.sim” ႏွစ္ဖိုင္ကို Copy ယူၿပီး သူရဲ႕မူရင္း Directory ျဖစ္တဲ့ C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD14 ထဲကို Paste ထည့္ပါ။

ေနာက္တစ္ဆင့္ကေတာ့ Registry သြင္းဖို႔ပါ။
မိမိကြန္ပ်ဴတာက 64 bit ဆိုရင္ RegKey 64-bit ကို ဖြင့္ၿပီး Ok ႏွိပ္ပါ။
မိမိကြန္ပ်ဴတာက 32 bit ဆိုရင္ RegKey 32-bit ကို ဖြင့္ၿပီး Ok ႏွိပ္ပါ။

Desktop ေပၚမွာရွိတဲ့ Cyberlink Power DVD 14 ကိုႏွိပ္ပါ။ အမွန္ျခစ္ေလးေတြျဖဳတ္ၿပီး Skip Registration ကိုႏွိပ္ပါ။
အဲဆိုရင္ေတာ့ အသင့္အသံုးျ႔ပဳႏိုင္တဲ့  Cyberlink Power DVD 14 ကိုရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။

Camtasia Studio 8 Full Version Free Download။ + Serial ျဖင့္ ကြန္ပ်ဴတာ ကို Video ႐ိုက္ျခင္း Video သင္ခန္းစာမ်ား ျပဳလုပ္ျခင္း။

Picture
က်ေနာ္တို႔ Youtube ၾကည္ရင္ ကြန္ပ်ဴတာကို Video ရိုက္ထားသလို ျပဳလုပ္ၿပီး အသံနဲလုပ္ထားတဲ့ Video သင္ခန္းစာေလးေတြ ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ အဲလိုမ်ိဳး ဗြီဒီယိုသင္ခန္းစာေတြ (Video Capture) လုပ္ဖို႔အတြက္ ဒီေဆာ့၀ဲေလးကသံုး၀င္ပါတယ္။ မိမိကြန္ပ်ဴတာ ကို Video Capture လုပ္ႏိုင္မယ့္အျပင္ Capture လုပ္ထားတဲ့ Video ဖိုင္မ်ားကိုလည္း စာတန္းထိုးျခင္း၊ မလိုအပ္သည့္ အပိုင္းမ်ားကို၊ ျဖတ္ေတာက္ျခင္း၊ အသံသြင္းျခင္း တို႔ကိုျပဳလုပ္နိုင္တဲ့အျပင္ ကိုယ္လိုအပ္သည့္ Video ဖိုင္ အမ်ိဳးအစားကိုပါ။ တစ္ခါတည္း ေရြးခ်ယ္ၿပီး ဗြီဒီယို အေခ်ာအျဖစ္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေအာက္မွာ က်ေနာ္ကိုယ္တိုင္ လုပ္ထားတဲ့ Video Tutorial ေလးကိုအစမ္းျပထားပါတယ္။ 
ေမာက္ ေအာက္ကေဒါင္းလုပ္ ဆိုတာကိုႏွိပ္ၿပီး Camtasia Studio ကိုေဒါင္းလုပ္ယူပါ။
Picture
Download ၿပီးရင္ေတာ့ Install လုပ္ပါ Install လုပ္တဲ့အခါက်ရင္ Trial သံုးမွာလား Key သံုးမွာလားလို႔ေမးပါလိမ့္မယ္။ အဲဆို ေအာက္ကေပးထားတဲ့ Key ေတြထဲကတစ္ခုခုကိုထည့္ေပးလိုက္ရင္ Full Version အျဖစ္သံုးလိုရသြားပါလိမ့္မယ္။
--------------------------------------------------
CD2AA-QZBHD-C3KJL-E9HRV-Q797C
HLCZF-HDCPL-KGB6W-ZSCAZ-VF6A2
EA5AC-CLMAM-A8W6W-EZLYM-LM58F
HLCZF-HDCPL-KGB6W-ZSCAZ-VF6A2
CD2AA-QZBHD-C3KJL-E9HRV-Q797C
GCABC-CPCCE-BPMMB-XAJXP-S8F6R
----------------------------------------------------
ဒီေဆာ့၀ဲ က User Friendly. ျဖစ္ၿပီးၾကည့္လိုက္ရံုနဲ႔ သံုးတတ္မွာျဖစ္တဲ့အတြက္ အသံုးျပဳပံုကိုေရးမျပေတာ့ပါဘူး၊ေဆာ့၀ဲသြင္းၿပီးရင္လည္း အသံုးျပဳပံုကို Video ေလးတစ္ခုနဲ႔ Tutorial ျပေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။
 မူရင္း
ဝင္မေလးရင္ fb ေလး like တစ္ခ်က္ေလာက္အားေပးခဲ့ပါေနာ္

Adobe All In One Patch ( CS 6, CC 100% Working)

ေခါင္းစဥ္နဲ႔တင္ ဘယ္ေလာက္တန္ဖိုးရွိလည္းဆိုတာ အားလံုးသိၾကမွာပါ။
Trial ျပည့္သြားလုိ႔ Application Manager ႀကီးေပၚၿပီး Software မတက္ေတာ့ရင္ေတာင္ သံုးခ်င္တဲ့ software ရဲ႕ amtlib.dll ကို ေရြးၿပီး Patch ကို ႏွိပ္လိုက္ရင္ ရာႏႈန္းျပည့္ full version ျပန္ရပါလိမ့္မယ္။

ကိုယ္သံုးခ်င္တဲ့ software ဟာ Patch ရဲ႕ list ထဲမွာ မပါခဲ့ရင္ေတာင္ ေအာက္ဆံုးမွာ 64 bit, 32 bit ေလးေရြးေပးလိုက္ရင္ေတာင္ ရပါတယ္။ Adobe Incopy ကို စမ္းသပ္ၿပီးပါၿပီ။
Anti Virus လည္း မဖမ္းပါဘူးဗ်ာ။
ေလးစားစြာျဖင့္
ကိုၿဖိဳး (ခ) ေအာင္ျပည့္ၿဖိဳးျမင့္

DOWNLOAD

Linux OS အေၾကာင္း ျမန္မာ လို ႏွင့္ အသံုးျပဳပံု စာအုပ္

Linux OS အေၾကာင္းကုိ ျမန္မာလုိရွင္းျပထားၿပီးေတာ့ အသုံးျပဳပုံကုိလဲ အေသးစိတ္ ရွင္းျပထားပါတယ္ . စိတ္၀င္စားဖုိ႔ေကာင္းတဲ့ စာအုပ္ကေလးပါ ဆရာ ဦး ေဇာ္လင္း ေရး သား စာ ေတြ ထဲ အေကာင္းဆုံး လုိ႕ ေတာင္ ဆုိ လုိ႕ ရပါ တယ္ သူ မွာ ရွင္းလင္းခ်က္ေပါင္ page အား ဖစ္ ၂၇၈ page ရွိပါ တယ္ ခင္မ်ား အဲ အထဲ မွ ေကာင္းနုိးရာရာ ေလး ေတြ ကူးယူ ေရးၿပ ထား ပါ တယ္
open source software ဆုိတာ လာလည္း
inux မူကြဲ မ်ား အေၾကာင္း ထဲမွာ မွ အပုိင္း ၁၀ ပုိင္း ထပ္ပီး ခြဲ ကာ ရွင္း ၿပ ထား ေသးပါ တယ္
ubuntu အေၾကာင္း
fedora အေၾကာင္း
openSUSE အေၾကာင္း
Debain အေၾကာင္း
mandriva အေၾကာင္း
linux Mint အေၾကာင္း
PCLinux OS အေၾကာင္း
Slackware အေၾကာင္း
Gentoo အေၾကာင္း
Centoo အေၾကာင္း
CentOS အေၾကာင္း ေတြ ပါ ရွိ ပီး l
inux မွဳ ကြဲ မ်ား ၏ အာသာ ခ်က္ မ်ားအ ေၾကာင္း
Linux Kenel အေၾကာင္း
linux ၏ ေကာင္းက်ဴိး မ်ား
linux ၏ Hardware Requirement အေၾကာင္း
linux install ၿပဳ လုပ္ နည္း
openSUSE install ၿပဳ လုပ္ နည္း
LINUX DESKTOP ကုိ ေလ႕ လာၿခင္း
GNONE panel ကုိအသုံးၿပဳနည္း အေၾကာင္း
desktop Effect ကုိ ၿပဳၿပင္ ၿခင္း
shell Interface အေၾကာင္း
shell မွ ၿပန္ ထြက္ ၿခင္း
shell အသုံးၿပဳၿခင္း
shell command အသုံး ၿပဳပုံ
grub boot loader အေၾကာင္း
file system ထဲမွာ ပါရွိ တဲ႕ ext file system /swap file system/ vfat file system/ xfs file system အား လုံး ကုိ လည္း အေသးစိတ္ ရွင္း ၿပ ထား ေသး သည္
စုစု ေပါင္း chapter ေပါင္း chapter 11 အထိ ပါ ရွိ အေတာ္ ေလး စုံလင္ တဲ႕ စာ အုပ္ တစ္ ဖစ္ပါ တယ္ က်ေနာ္ ဖတ္ သမွ် linux myanmar Ebook ထဲ မွာ
အၾကိဳက္ နွစ္သက္ ဆုံး စာ အုပ္ တစ္အုပ္ပါ 
DOWNLOAD
file size 9MB ရွိပါ တယ္ အဆင္ ေၿပ ၾကပါ ေစဗ်ာ

မိတ္ေဆြမ်ားဝင္မေလးဘူးဆိုင္ရင္ fb ေလး Like  ဆစ္ခ်တ္ေလာက္အားေပးခဲ့ပါေနာ္

ပန္းအဘိဓာန္ သိုမဟုတ္ ပန္းတို႔၏ အဓိပၸာယ္မ်ား


၁။ ကံ့ေကာ္ပန္း = မေျပာင္းလဲတဲ့ ထာ၀ရအခ်စ္ပါ။
၂။ ၾကာပန္း = မိတ္ေဆြေတြရဲ ႔ ျဖဴစင္မႈမ်ိဳးနဲ႔ ခင္မင္ၾကရေအာင္။
၃။ ခေရပန္း = ေမ့မသြားပါနဲ႔ကြယ္...။
၄။ ခတၱာပန္း = အားငယ္ရတဲ့သူမို႔ ၫွာတာပါ။
၅။ ေခါင္းေလာင္းပန္းအျဖဴ = အျမန္ဆံုး နီးခြင့္ရခ်င္တယ္....။
၆။ ဂႏၶမာပန္းအျဖဴ = ၿငိမ္းခ်မ္းပါေစ...။
၇။ ဂႏၶမာပန္းအ၀ါ = သတိရေနမယ္....။
၈။ ဂမုန္းပန္း = ေမွ်ာ္လင့္ျခင္းႀကီးစြာနဲ႔ ေစာင့္ေနရတဲ့ ခ်စ္သူပါ။
၉။ စံပယ္ပန္း = မင္းရဲ ႔အခ်စ္ကို လက္ခံလိုက္တယ္....။
၁၀။ ဆပ္သြားဖူးပန္း = သစၥာမ႐ိွတဲ့သူအတြက္ ၀မ္းနည္းရတယ္....။
၁၁။ ေဆာင္ေတာ္ကူးပန္း = မင္းေၾကာင့္ ကိုယ့္မွာ ႐ူးၿပီ....။
၁၂။ ဆယ့္ႏွစ္ရာသီပန္း = ႐ိုးသား ျဖဴစင္ျခင္း။
၁၃။ ညေမႊးပန္း = အရာရာမင္းအတြက္ ျဖစ္ေစရမယ္လို႔ ကတိေပးပါတယ္....။
၁၄။ ေဒလီယာပန္း = မၾကာခင္မွာ ဆံုေတြ ႔ၾကရေအာင္....။
၁၅။ ဒန္းပန္း = ဘ၀ကို အ႐ံႈးမေပးနဲ႔ ....။
၁၆။ ေဒါနပန္း = တို႔တစ္ေတြ ခြဲခြါၾကပါစို႔ ....။
၁၇။ ႏွင္းပန္း = အဆင္မေျပမႈေတြဟာ တစ္ခဏပါ။
၁၈။ ႏွင္းဆီပန္း = ကိုယ္ေတာ့ မင္းကို ခ်စ္ေနမိၿပီ....။
၁၉။ ခ်ယ္ရီပန္း = တစ္ေန႔ေန႔ေတာ့ ေ၀းရဦးမယ္....။
၂၀။ ေနၾကာပန္း = မင္းရဲ ႔ဘ၀ေ႐ွ ႔ေရး အဆင္ေျပေစဖို႔ ကိုယ္တာ၀န္ယူပါတယ္....။
၂၁။ ပိေတာက္ပန္း = မင္းဟာ ကိုယ့္အတြက္ ႐ွားပါးတဲ့ ဆုလာဒ္ပါ...။
၂၂။ ပ်ားခတ္ပန္း = မင္းဟာ ဒီပန္းကေလးလို လွပသူတစ္ေယာက္ပါ...။
၂၃။ ဖေယာင္းပန္း = အထီးက်န္ျဖစ္ျခင္း၊ ေၾကကြဲအားငယ္ျခင္း ....။
၂၄။ ျမတ္ေလးပန္း = ဇြဲသတၱိ႐ိွျခင္း။
၂၅။ မိုးမခပန္း = လြမ္းေဆြး ေၾကကြဲရျခင္း...။
၂၆။ သဇင္ပန္း = ေက်းဇူးျပဳ၍ ကိုယ့္ကို မမုန္းလိုက္ပါနဲ႔ ....။
၂၇။ သစ္ခြပန္း = က်က္သေရ မဂၤလာအေပါင္းႏွင့္ ျပည့္စံုျခင္း။
၂၈။ ေသာ္ကပန္း = ကိုယ့္ကို ခြင့္လႊတ္ပါ....။
၂၉။ သံလြင္ပန္း = ေအာင္ျမင္ျခင္း၊ ဂုဏ္ျပဳျခင္း။
၃၀။ ႐ြက္လွပန္း = ႏႈတ္ဆက္လိုက္ပါတယ္....။
၃၁။ ၀ိုင္အိုလက္ပန္း(ခရမ္းေရာင္) = ေမွ်ာ္လင့္သလို ျဖစ္လာပါေစ....။
၃၃။ အုန္းပန္း = ကံေကာင္းျခင္း။

မမွည့္တမွည့္ ငွက္ပ်ာသီးေတြမွာ ခုခံအားတိုးပြားေစမယ့္ ကစီဓာတ္ေတြပါ၀င္


အေစ့၊ အရြက္ နဲ႔ အမွ်င္ေတြ အားလုံးပါတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး အစိမ္းေတြမွာ ခုခံစြမ္းအားရွိတဲ့ ကစီဓာတ္ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါဟာ ေပ်ာ္၀င္ႏိိိုင္တဲ့ အဆီဓာတ္ေလ်ာ့နည္းတဲ့ ကြ်န္္ေတာ္တို႔အတြက္ အေရးပါတဲ့ အစားအစာ ဖြဲ႕စည္းမႈ စနစ္တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ သူက ေပ်ာ္၀င္ႏိုင္တဲ့ အဆီဓာတ္ေလ်ာ့အမွ်င္ေတြကို အူသိမ္ထဲမွာ အစာေခ်ဖ်က္ေပးျခင္းေတာ့ မရွိဘူး။ ဒါေပမဲ့ ေရရွည္စြမ္းေဆာင္ႏုိင္အားရွိတဲ့ အူမၾကီးထဲက ဘက္ကတီရီးယားေတြ က်က္စားရာေနရာ ခႏၶာကိုယ္ထဲကို တျဖည္းျဖည္း တိုး၀င္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။

ခုခံႏိိုင္စြမ္းရည္ရွိတဲ့ ကစီဓာတ္ဆိုတာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳေစတဲ့ သိၾကားဓာတ္၊ ကစီဓာတ္ေတြျဖစ္ပါတယ္။ တျခား ကာဗြန္ဟိုက္ဒရုိက္ ေတြကေတာ့ ေသြးမွာ အခ်ဳိဓာတ္မျဖစ္ေစပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါအတြက္ အႏၱရာယ္မျဖစ္ေစဘဲ အစာစားျပီးခ်င္း အခ်ဳိဓာတ္ေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေ၀ဒနာေတြျဖစ္ပြားမႈမရိွတာပါ။/p>

ေနာက္ hormone ႏွင့္ glucagon ထုတ္လုပ္မႈျဖစ္ေစတဲ့ အက်ဳိးရလဒ္လည္း ျဖစ္ေစမွာပါ။ ခႏၶာကိုယ္မွာ အဆီဓာတ္ တက္လာမႈႏႈန္းကိုလည္း ျမင့္မားေစပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႔ ခုခံႏိုင္စြမ္းရိွတဲ့ကစီဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္နဲ႔ ေသြးခ်ဳိ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကာကြယ္ဖုိ႔သာမက အူဖြံ႔ျဖိဳးမႈျဖစ္ေစဖို႔လည္း ဘက္တီးရီးယားေတြကို က်န္းမာသန္စြမ္းေစေအာင္ အကူအညီေပးျပီး အူလမ္း ကင္ဆာအႏၱရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစတာေၾကာင့္ မရွိမျဖစ္ လုိအပ္ပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္းေတြဟာ ခုခံႏိုင္စြမ္းရိွ ကစီဓာတ္ေတြပါတဲ့  ပင္မအရင္းအျမစ္တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ မမွည့္တမွည့္ ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လုံးမွာ ဆိုရင္ ကစီဓာတ္ ပါ၀င္မႈႏႈန္း ပိုမ်ားပါတယ္။

အေနာက္တိုင္းဘက္မွာဆို ခုခံစြမ္းရည္ရိွ ကစီဓာတ္ပါတဲ့ အစားအစာကို ပွ်မ္းမွ်တစ္ေန႔ (၃)ဂရမ္ ကေန (၇) ဂရမ္ထိ စားၾကပါတယ္။ Commonwealth Scientific ႏွင့္ Austrilia ႏုိင္ငံက တရား၀င္သိပၸံနည္းပညာအဖြဲ႔ျဖစ္တဲ့ Industrial Research Organisation တို႔လို ကြ်မ္းက်င္တဲ့အဖဲြ႔အစည္းေတြက တစ္ေန႔ ကိုအနည္းဆုံး (၂၀) ဂရမ္ထိ စားသင့္ေၾကာင္းေျပာဆိုခဲ့ပါတယ္။

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit: Trend Myanmar

ေႁမြေဟာက္ဟင္းမေရာင္းဟု ဗီယက္နမ္ဟိုတယ္ျငင္း














ရန္ကုန္ၿမိဳ႕လယ္ေကာင္ ရွိ ဗီယက္နမ္ဟိုတယ္ဟု လူသိမ်ားေသာ မစၥတာလီဟိုတယ္တြင္ ၅၅ ေဒၚလာတန္ ေႁမြေဟာက္ ဟင္းပြဲမ်ား ေရာင္းခ်ေနသည္ဆုိျခင္းမွာ မဟုတ္မွန္ေၾကာင္း ဟိုတယ္က ျငင္းဆိုလုိက္သည္။

လမ္းမေတာ္ၿမိဳ႕နယ္၊ လမ္း မေတာ္လမ္း၊ တိုက္နံပါတ္ (၁၂၉)တြင္ ဖြင့္လွစ္ထားေသာ မစၥတာလီဟိုတယ္ (Mr.Lee)တြင္ ေႁမြေဟာက္ဟင္းမ်ား ေရာင္းခ်ေနေၾကာင္း ေႁမြေဟာက္ဟင္းဓာတ္ပံုမ်ား၊ လူမႈကြန္ရက္ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္စာမ်က္ႏွာမ်ားတြင္ ပ်ံ႕ႏွံ႔ခဲ့သည္။

မစၥတာလီဟိုတယ္ပိုင္ရွင္ ဦးေမာင္ေမာင္က ‘‘သံေဈးက ဝယ္တဲ့ ငါးရွဥ့္ရယ္၊ ငါးရံ႕အေၾကးခြံနဲ႔အုပ္ထားတာပါ။ ဒါကိုေႁမြလုိ႔ ေျပာၾကတာပါ။ ဓာတ္ပံုကမွန္တယ္။ ခုလိုနားလည္မႈလြဲေအာင္လုပ္လုိ႔ေတာင္ ေဒါသထြက္တယ္။ အခုအဲဒီမီႏူးကိုလည္း ျပန္ျဖဳတ္လိုက္ပါၿပီ။ ဟိုတယ္မဖြင့္ေစခ်င္လို႔ မေက်နပ္တဲ့လူေတြလုပ္တာပါ’’ဟု ၎က ဆိုသည္။

ဟိုတယ္တြင္ ေႁမြေဟာက္ အရွင္မ်ားေလွာင္ထားၿပီး  ေႁမြ ေဟာက္ဟင္းမ်ားေရာင္းခ်ေန သည့္ သတင္းမ်ားထြက္ေပၚေန သျဖင့္ အနီးဝန္းက်င္တြင္ ေနထိုင္ သူမ်ားက စိုးရိမ္ေနၿပီး တာဝန္ရွိ သူမ်ားကို စစ္ေဆးေစလိုေၾကာင္း ယင္းဟိုတယ္အနီးသို႔ သြား ေရာက္ေမးျမန္းမႈအရ သိရသည္။

 ‘‘ေႁမြေတြေမြးထားတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ငါးေတြပါ။ စားသံုးသူေတြမွာလို႔ လုပ္ေပးရတာပါ။ ေႁမြပံုစံနဲ႔တူတဲ့ ရွည္လေမ်ာငါးမ်ိဳးပါ။ သူတစ္မ်ိဳးတည္းေရာင္းတာမဟုတ္ပါဘူး။ တျခားဟင္းေတြလည္းပါပါတယ္။ ထမင္းလည္းပါမွ ၅၅ ေဒၚလာပါ’’ ဟု ဟိုတယ္၏ တာဝန္ရွိသူ ဦးေနလင္းေအာင္က ေျပာသည္။

‘‘ကားေပၚကေန သယ္သယ္ ေနတာေတာ့ေတြ႕တယ္။  ဟိုတယ္ ထဲမွာ  ေႁမြေဟာက္အရွင္ေတြ ေလွာင္ထားတာလုိ႔လည္း ၾကား တယ္။ မေတာ္တဆေႁမြေတြလြတ္ ထြက္ၿပီး အိမ္နီးနားခ်င္းတုိက္အိမ္ ေတြဆီေရာက္မွာကိုပဲ ေၾကာက္ ေနတာ’’ဟု ယင္းဟိုတယ္အနီးရွိ တိုက္ခန္းတြင္ ေနထုိင္သူတစ္ဦး က ဆုိသည္။

ယင္းဟိုတယ္တြင္ ဗီယက္ နမ္လူမ်ိဳးမ်ားႏွင့္ ဥေရာပႏုိင္ငံ သားမ်ားလာေရာက္တည္းခိုမႈ မ်ားၿပီး တ႐ုတ္ႏုိင္ငံသားအနည္း ငယ္သာ တည္းခိုေၾကာင္း ဦးေမာင္ေမာင္က ေျပာသည္။

 ၁၉၉၄ ခုႏွစ္ ေတာ႐ိုင္း တိရစၧာန္မ်ား  ထိန္းသိမ္းကာ ကြယ္ေရးဥပေဒတြင္  ေတာ႐ိုင္း တိရစၧာန္အမ်ိဳးအစားသံုးမ်ိဳးခြဲ၍ ကာကြယ္ေပးထားၿပီး လံုးဝကာ ကြယ္ရမည့္ ဆင္၊ က်ား၊ ႀကံ႕စေသာ တိရစၧာန္မ်ားႏွင့္ အျခား အမ်ိဳးအစားႏွစ္ခုတြင္ ေႁမြအမ်ိဳး အစားမ်ားလည္း ပါဝင္ေၾကာင္း၊ေတာ႐ိုင္းတိရစၧာန္မ်ားေရာင္း ဝယ္ေဖာက္ကားလွ်င္ အနည္းဆံုး ေထာင္ဒဏ္ခုနစ္ႏွစ္အထက္ႏွင့္ ဒဏ္ေငြ (သို႔မဟုတ္) ႏွစ္မ်ိဳးစလံုး က်ခံရႏုိင္သည္။

‘‘ေတာ႐ိုင္းတိရစၧာန္ေတြကို ဟင္းအေနနဲ႔ေရာင္းလို႔မရဘူး။ ေႁမြေဟာက္မွမဟုတ္ဘူး။ ဘယ္ ေႁမြမဆို မိမိသေဘာနဲ႔ေရာင္းဝယ္ ေဖာက္ကားခြင့္မရွိဘူး’’ဟု ျမန္မာ ငွက္ႏွင့္ သဘာဝပတ္ဝန္းက်င္ ထိန္းသိမ္းေရးအသင္း ဒုဥကၠ႒ ဦးသိန္းေအာင္က ရွင္းျပသည္။

သိမ္းႀကီးေဈး (C)႐ံုတြင္ ေတာတြင္းတိရစၧာန္မ်ားျဖစ္သည့္ လိပ္၊ ဖြတ္၊ ေတာေၾကာင္၊ ေႁမြမ်ိဳးစံု စသည့္ေတာတြင္းတိရစၧာန္အစံုေရာင္းခ်သည့္ စားေသာက္ဆိုင္အႀကီးစားတစ္ခုဖြင့္လွစ္ခဲ့ဖူးၿပီး၂၀၀၇ ခုႏွစ္ေနာက္ပုိင္းတြင္ ပိတ္သိမ္းခဲ့ရသည္။

ေႁမြႏွင့္ ေႁမြေဟာက္မ်ားကို တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသို႔ တရားမဝင္သယ္ ေဆာင္မႈမ်ားကို မူဆယ္ၿမိဳ႕နယ္ ၁၀၅ မိုင္ စစ္ေဆးေရးဂိတ္မ်ား တြင္ မၾကာခဏဖမ္းဆီးရမိလ်က္ ရွိသည္။

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit: 7Day Daily

ဆန္စီးတိုဟူးေပ်ာ့ ခ်က္နည္းပါ႐ွင္ အိမ္မွာခ်က္တဲ့နည္းပါ












 ၁.ဆန္စီးမုန္႔ဖတ္
၂.ေျမပဲေလွာ္ၿပီးေလစိတ္ခြဲေထာင္းထားပါ
၃.ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကိုဆီခ်က္ထားပါ(ဆႏြင္းမထည့္၇ပါ)
၄.ႏွမ္းကိုဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ.
၅.ထန္းညႇက္ကိုသန္႔စင္ေအာင္က်ိဳပါေ၇ွာက္ေခါပတ္ေခါအလံုး၇လ်ွင္မီးဖုတ္ၿပီးထုၿပီးထည့္က်ိဳပါ
မ၇ိွလ်ွင္အမႈန္႔ပဲထည္လ်ွင္လည္း၇ပါသည္.
၆.ႀကိဳက္ႏွစ္သက္၇ာအသားကိုဆားအခ်ိဳမႈန္႔တ၇ုတ္မဆလာနယ္ၿပီးထားပါ.အိုးထဲဆီထည့္နယ္ထားေသာအသားထည့္အေ၇ာင္တင္င၇ုတ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးေမႊပါ.အသားႏူးေအာင္ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ပါ.ဆီထြက္လာလ်ွင္အသား၇ပါၿပီ.
၇.ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလီွးထားပါ.
၈.င၇ုတ္ခြဲၾကမ္းကိုဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားပါ.
၉.ပဲမႈန္႔အစိမ္းကိုေ၇ေဖ်ာ္ၿပီးမီးဖိုေပၚအဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါအပ်စ္အက်ဲစိတ္ႀကိဳက္လုပ္ႏိုင္ပါသည္
အစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္လ်ွင္ဆားအခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါအ၇ည္အပ်စ္အက်ဲစိတ္ႀကိဳက္၇လ်ွင္ခ်ထားပါ.(ခဲသြားတတ္သည္အိုးကိုအပူေပးေမႊေမႊေပးပါ.)
ဆန္စီးဖတ္ကိုျပဳတ္ၿပီးစားမယ့္ပန္ကန္ထဲထည့္
တိုဟူးေပ်ာ့ထည့္အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပဲငံျပာ၇ည္ထည့္
ဆားေ၇ေဖ်ာ္ထည့္လ်ွင္လည္း၇သည္ၾကက္သြန္ျဖဴဆိခ်က္ႏွမ္းဆီခ်က္ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းအခ်ိဳ၇ည္
င၇ုတ္သီးေၾကာ္ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္သံုးေဆာင္လို႔၇ပါၿပီ.မုန္႔ညႇင္းခ်ဥ္ကအစိမ္းခ်ဥ္ပိုလိုက္ပါတယ္
မ၇လို႔ပါ.၇တာပဲ၀ယ္လိုက္တာပါCity martမွာ၇ပါတယ္.

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit:  royal-myanmar

အေနာက္တုိင္းစာ ေဆာ္လမြန္ ငါးက်ပ္တင္နဲ႔ သရက္သီးမွည့္ ေဆာ့စ္

 ဟင္းခ်က္တယ္ဆုိတာ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ ေန႔စဥ္ လုပ္ရိုးလုပ္စဥ္ အလုပ္တခု ျဖစ္လို႔ ဘာမွ မထူးျခားပါဘူးလို႔ ထင္ႏုိင္ေပမယ့္ တကယ့္ကို ဟင္းခ်က္ဝါသနာ ပါသူေတြ အတြက္ကေတာ့ ဟင္းခ်က္ျခင္းဟာ အႏုပညာတခုလိုပါပဲ။ ကျပက္ကေခ်ာ္ ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းတခြက္၊ အစပ္အဟပ္ မတည့္တဲ့ ဟင္းတခြက္ေၾကာင့္ ထမင္းပြဲမွာ စိတ္ညစ္ညဴးရသလို၊ စနစ္တက်နဲ႔ အႏုပညာဆန္ဆန္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္တဲ့ ဟင္းတခြက္ေၾကာင့္လည္း တသက္လံုးစြဲေအာင္ ေျပာမဆံုး ျဖစ္ရတတ္ပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တာဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြရဲ႕ အလုပ္လို႔ တခ်ိဳ႕က ထင္တတ္ေပမယ့္ တကယ္ေတာ့ အမ်ိဳးသမီးရယ္၊ အမ်ိဳးသားရယ္မဟုတ္ဘဲ ဝါသနာပါသူတုိင္းအတြက္ေတာ့ စြဲလမ္းေပ်ာ္ရႊင္စရာေကာင္းတဲ့ အလုပ္တခု ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ရဲ႕ ဧရာဝတီရဲ႕ အႏုပညာက႑မွာ ဟင္းခ်က္ျခင္း အႏုပညာကို စာဖတ္သူေတြ စေန အားလပ္ရက္မွာ ဖတ္ရႈေလ့လာႏိုင္ေအာင္ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း တမ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ လွ်ာရင္းျမက္ေအာင္ ဘာဟင္းခ်က္ရလဲ စဥ္းစားေနသူေတြ အတြက္ေကာ၊ ႏုိင္ငံတကာမွာ ဘာေၾကာင့္ ဒီဟင္းေတြဟာ နာမည္ႀကီး ထုိးေဖာက္ ႏုိင္တာလဲဆုိတာပါ သိရွိႏိုင္ဖုိ႔ ရည္ရြယ္ပါတယ္။

ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ အေနာက္တိုင္းဆန္တဲ့ ပုံစံေလး ေျပာင္းၿပီး ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ အေနာက္တိုင္း အစားအစာ ေတြမွာ ေထာပတ္၊ ခရင္ (မ္)၊ ႏို႔ေတြအမ်ားႀကီး ပါတတ္တယ္ ဆိုေပမယ့္ က်ေနာ္တို႔အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီး က်ေနာ္တို႔ အေရွ႕
တိုင္းသားေတြနဲ႔ သင့္ေလ်ာ္မယ့္ ဒီလိုဟင္းပြဲမ်ိဳးကို ေရြးခ်ယ္စားသုံးမယ္ဆိုရင္ အဟာရလည္းျဖစ္၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း သင့္ေလ်ာ္တဲ့ ကယ္လိုရီကို ျဖည့္တင္းေပးႏိုင္မွာ ေသခ်ာလွပါတယ္ …။

ပင္လယ္ငါးသေလာက္လို႔ ေခၚဆိုႏိုင္တဲ့ Salmon ကို သရက္သီး အမွည့္ေလး ပါ၀င္တဲ့ အသုပ္ပုံစံ (Mango Salsa) တုိ႔ကို တြဲဖက္ ေဖာ္ျပသြားပါမယ္။ ဒီသရက္သီးပါတဲ့ အသုပ္ေလးက အေနာက္တိုင္း စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ ေရပန္းစားလွၿပီး Grilled Salmon နဲ႔အလိုက္ဖက္ဆုံး အတြဲအစပ္ေလးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း အိမ္မွာ အလြယ္တကူ ျပဳလုပ္ႏိုင္ၿပီး က်ပ္တင္ (သို႔) ကင္စားတဲ့ငါးေတြနဲ႔လည္း အထူးသင့္ေလ်ာ္ လွပါတယ္။

ရိုးရွင္းလြယ္ကူတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို ေလ့လာၾကည့္ၾကရေအာင္ပါ။

Grilled Salmon Fillet with Fresh Mango Salsa အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ႏွစ္မ်ိဳးခြဲ ေဖာ္ျပပါမယ္။

Grilled Salmon အတြက္

ေဆာ္လမြန္ငါးအသား (အရိုးမပါ) – ၂ ခ်ပ္
သံပုရာရည္ – ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
သံလြင္ဆီ – ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ဟင္းခ်က္၀ိုင္အနီ – အနည္းငယ္
ဆား + ငရုတ္ေကာင္း – သင့္ေတာ္သလို
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္နုပ္စဥ္း – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
Presley နုပ္ႏုပ္စဥ္း – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)

Mango Salsa အတြက္

သရက္သီးမွည့္ – ၁ ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီေသးေသး – ၁ လုံး
ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၅ လုံး
ပန္းငရုတ္ပြအစိမ္း – ၁ ျခမ္း
သံပုရာရည္ – ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
Blasmic Vinegar – ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ပါစေလ (သို႔) နံနံပင္ – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သံလြင္ဆီ – ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
သၾကား – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) (သို႔) ပ်ားရည္ ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ဆား+ငရုတ္ေကာင္း – အနည္းငယ္စီ
Sweet basil (သို႔) Thyme ရြက္..အနည္းငယ္
သံပုရာသီး – ၂ စိတ္ (အလွဆင္ရန္)
ဆလတ္ရြက္ (သို႔) Rocket leave – အနည္းငယ္ (တြဲဖက္ရန္)

ေဆာ္လမြန္ငါးအသားကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး မီးဖိုေခ်ာင္သုံးစကၠဴနဲ႔ ေရေတြေျခာက္ေအာင္ စုပ္ယူေပးပါ။ ႏုပ္ႏုပ္ စဥ္းထားတဲ့ Presley ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ သံပုရာရည္၊ ဟင္းခ်က္၀ိုင္အနီ တို႔နဲ႔ အရသာနယ္ကာ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ သာမန္ေရခဲေသတၱာ အခန္းမွာ ႏွပ္ထားပါ။

အဲဒီအခ်ိန္မွာ Mango Salsa အတြက္ လိုအပ္တာေတြထဲက သရက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပန္းငရုတ္ပြ တို႔ကို အရြယ္ညီ ေလးေတြ တုံးၿပီး ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုေတာ့ ၂ စိတ္ (သို႔) ၄ စိတ္ခြဲလွီးပါ။

ဖန္ဇလုံ တခုထဲမွာ Mango Salsa အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အရသာပါ၀င္ ပစၥည္းေတြကို ေဆာ့စ္ရည္ အသြင္ျဖစ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ (အသီးေတြေတာ့ မထည့္ပါနဲ႔ဦး)။

ဒါေတြ ျပင္ဆင္ၿပီးရင္ … ငါးကို စတင္ခ်က္ျပဳတ္ပါမယ္။

Non – Stick Pan တခုမွာ သံလြင္ဆီကို အပူေပးၿပီး ေဆာ္လမြန္ငါး အသား ပတ္ပတ္လည္ကို ေရႊေရာင္ေလး ရေအာင္ အပူေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ၿပီး မီးဖိုအပူခံ ပန္းကန္ျပားမွာ တင္ထားၿပီး Oven ဆိုရင္ အပူခ်ိန္ ၂၅၀ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟိုက္နဲ႔ ၅ မိနစ္ခန္႔ Microwave ဆိုရင္ ၆၀၀ W နဲ႔ ၃ မိနစ္ခန္႔ အပူေပးပါ။

စပ္ထားတဲ့ ေဆာ့စ္ရည္ထဲကို သရက္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္၊ ပန္းငရုတ္ပြေတြ ေရာထည့္ၿပီး သမေအာင္ ျဖည္းညင္းစြာ ေမႊကာ အရံသင့္ျပင္ဆင္ပါ။

ျပင္ဆင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ Meat Plate လို႔ ေခၚတဲ့ ထမင္းစားပန္းကန္ အႀကီးမွာ ဆလတ္ရြက္ (သို႔) Rocket Leaves ေတြကို ပန္းကန္ျပား တဘက္မွာ ျဖန္႔ခင္းၿပီး ကင္ထားတဲ့ ေဆာ္လမြန္ငါး အသားကို ထားပါ။

ေဆာ္လမြန္ငါး အသားေပၚကို ေဖ်ာ္စပ္ထားတဲ့ သရက္သီးေဆာ့စ္ကို လွပစြာ ေလာင္းခ်ၿပီး သံပုရာသီး ၁ စိတ္နဲ႔ အလွဆင္ ေပးလိုက္ရင္ ၿပီးျပည့္စုံတဲ့ Grilled Salmon Fillet with Fresh Mango Salsa ေလးကို ရင္ခုန္စြာ ျမည္းစမ္းၾကည့္ႏိုင္ပါၿပီ …။

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit:  burma.irrawaddy

ျမန္မာေစ်းကြက္အတြင္း ၀င္ေရာက္ေနေသာ ကၽြဲ႐ုိင္းဘူး အတုမ်ားကုိ ပင္မကုမၸဏီက တာ၀န္ရွိသူမ်ား ေရွာင္တခင္ ၀င္ေရာက္စစ္ေဆး

ထုိင္းႏိုင္ငံမွ ထုတ္လုပ္ၿပီး ျမန္မာ ႏိုင္ငံတြင္ Food Tech Co., Ltd မွ တရားဝင္ ျဖန္႔ျဖဴး ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိေသာ Red Bull (ကဲြၽ႐ိုင္း) အားျဖည့္ အခ်ဳိရည္ ေစ်းကြက္ အတြင္းသု႔ိ တ႐ုတ္ႏုိင္ငံ နယ္စပ္ မ်ားမွ တစ္ဆင့္ Red Bull (ကဲြၽ႐ိုင္း) အားျဖည့္ အခ်ဳိရည္ အတုမ်ား တရားမဝင္ ဝင္ေရာက္ လာသျဖင့္ အခ်ဳိရည္ အတုမ်ားကို ျမန္မာႏိုင္ငံ ရဲတပ္ဖြဲ႕ ႏွင့္ ထုိင္းႏိုင္ငံ ပင္မကုမၸဏီ တုိ႔ ပူးေပါင္း၍ မႏၲေလး ၿမိဳ႕ေပၚရွိ အေရာင္းဆိုင္ မ်ားသုိ႔ ေရွာင္တခင္ ဝင္ေရာက္ စစ္ေဆး ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။

ကြၽဲ႐ိုင္း အခ်ဳိရည္ဘူးမ်ား ပံုစံတူ အတုအပမ်ား ဝင္ေရာက္လာ ေနျခင္းမွာ ႏွစ္အနည္းငယ္ ခန္႔ရွိၿပီ ျဖစ္ေၾကာင္း စားသံုးသူ မ်ားက ေျပာျပသည္။ ယခင္ ကြၽဲ႐ိုင္း အခ်ဳိရည္ဘူး မ်ားကို နယ္စပ္မွ တစ္ဆင့္ ေအာက္လုိင္း ဝင္ေရာက္မႈ မ်ားသျဖင့္ အတု၊ အစစ္ ခြဲျခားရန္ ခက္ခဲၿပီး ကုန္သည္ အမ်ားစု၏ လက္ဝယ္မွ တစ္ဆင့္ ေစ်းကြက္တြင္ ျဖန္႔ျဖဴး ေနျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

၂ဝ၁၄ ခုႏွစ္ မတ္လမွ စတင္၍ ျမန္မာႏိုင္ငံ အတြက္ တစ္ဦးတည္း ကိုယ္စားလွယ္ အျဖစ္ Food Tech Co., Ltd မွ ျဖန္႔ျဖဴး ခဲ့ၿပီးေနာက္ အထက္ပါ ပစၥည္းအတု မ်ားကို ထိေရာက္စြာ အေရးယူမႈ ျပဳလုပ္ လာႏိုင္ေၾကာင္း၊ ထို ပစၥည္းအတု မ်ားမွာ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ အနီးတစ္ဝိုက္၊ မႏၲေလးၿမိဳ႕ ႏွင့္ အျခားၿမိဳ႕ႀကီး မ်ားသုိ႔ လည္း ပ်ံ႕ႏွံ႔လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

  ေစ်းကြက္ ထဲတြင္ အတု၊ အစစ္ ေရာၿပီး ေရာင္းေနသည့္ ဆုိင္မ်ား ေတြ႕ရေၾကာင္း၊ ထို႕ေၾကာင့္ စစ္ေဆး သိမ္းဆည္းမႈမ်ား ျပဳလုပ္ေနေၾကာင္း၊ ျမန္မာႏိုင္ငံ ရဲတပ္ဖြဲ႕ႏွင့္ ပူးေပါင္း၍ ဥပေဒႏွင့္ အညီ ထိေရာက္စြာ ဆက္လက္ ေဆာင္ရြက္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း Food Tech Co., Ltd မွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာျပသည္။

လတ္တေလာ အေျခအေနတြင္ ဆုိင္ခန္းရွင္ မ်ားအား အခ်ဳိရည္ဘူး အစစ္ႏွင့္ အတု ကြာျခားမႈ မ်ားကို ယွဥ္တြဲျပသ၍ Product Knowledge ေပးလ်က္ရိွၿပီး တရားဝင္ လုပ္ကိုင္လ်က္ ရွိသည့္ ကုမၸဏီမ်ား ျဖစ္သည့္ အတြက္ အတုျပဳလုပ္ ေရာင္းခ် သူမ်ားကို ဥပေဒႏွင့္ အညီ အေရးယူမႈမ်ား ေဆာင္ရြက္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ (၃၃၁)

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit: PyiChitThar

သဘာ၀ကို အျပည့္အ၀ စားသံုးရျခင္း

နံနက္ မိုးလင္းၿပီ ဆိုေတာ့ ဘုရားရွိခိုး ၿပီးသည္ႏွင့္ လုပ္ေနက် အလုပ္တစ္ခုက အိမ္ရွင္မ ပီပီ မီးဖိုခန္းသို႔ ဝင္ရျခင္း ပါပဲ။ လုပ္ေနက် အလုပ္ထက္ အိမ္ရွင္မ တစ္ေယာက္ရဲ႕ တာဝန္ဆိုလွ်င္ ပိုမွန္မွာပါ။ အလုပ္တစ္ခုက လုပ္ေနက် ဆိုလွ်င္ ပံုမွန္ ဘယ္အခ်ိန္မွာ ဘာလုပ္မည္ ဘယ္လုိ လုပ္မည္၊ စီစဥ္ထား၍ ရသည္။ သည္ အခ်က္အျပဳတ္ ဆိုသည့္ တာဝန္မွာ ပံုမွန္ စီစဥ္ ထားလို႔မရ။ ယေန႔ ဝယ္ထားေသာ အသီးအႏွံမ်ား မနက္ျဖန္ ေကာင္းခ်င္မွ ေကာင္းမည္။ အသီးအႏွံ အဆင္ေျပလွ်င္ ဟင္းရြက္မ်ား ႏြမ္းခ်င္ ႏြမ္းေနမည္။ အေျခအေန အရ ႀကိဳတင္ စီစဥ္လို႔မရ။ သင့္ေတာ္ သလို အိမ္ရွင္မပီပီ ဉာဏ္ကစား၍ စီမံ ခ်က္ျပဳတ္ ရသည္။

ခ်က္ျပဳတ္ရန္ အတြက္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား စီမံရန္ ေရခဲေသတၱာ ကို ဖြင့္လိုက္သည္ ဆိုလွ်င္ပဲ စိတ္မခ်မ္းေျမ႕ စရာႏွင့္ ႀကံဳရသည္။ ျမင္ရသည့္ ျမင္ကြင္းက မသက္သာ။ အရင္ ႏွစ္ရက္က ဝယ္ထားေသာ အသီးအႏွံ မ်ားမွာ က်ဳံ႕ေနေလၿပီ။ အခ်ဳိ႕ ဟင္းရြက္မ်ားမွာ ရိေနၿပီး အခ်ဳိ႕မွာ တစ္ခုႏွင့္ တစ္ခုထိကာ ပုပ္မလို ျဖစ္ေနသည္။ ဝယ္ထားတာ ႏွစ္ရက္ပဲ ရွိေသးသည္။ ဝယ္တုန္း ကလည္း လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္မ်ားကို ေရြးဝယ္ ထားျခင္း ျဖစ္သည္။ ထားတာက လည္း အိတ္ႏွင့္ ထည့္ကာ ျဖစ္သလို စုထည့္ထားျခင္း မဟုတ္။ ေသခ်ာ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ ေရေဆးၿပီးမွ ထည့္ထားျခင္း ျဖစ္သည္။ ယခင္ တစ္ပတ္ ကလည္း ယခုကဲ့သုိ႔ ျဖစ္သျဖင့္ ေမေမ၏ ဆူပူျခင္းကို ခံရသည္။ ေရမေဆးဘဲ ထည့္ျခင္းေၾကာင့္ ယခုလို ျဖစ္သည္ဟု ဆိုကာ ေရွးလူႀကီး ပီပီ ဆူလိုက္သည့္ ျဖစ္ျခင္း။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ဒီတစ္ေခါက္ ေရေဆးၿပီး ထည့္ျဖစ္သည္။ သို႔ေသာ္လည္း ထူးမျခားနား ပါပဲ။ သည္အတုိင္း ဆိုလွ်င္ ေမေမေတြ႕လွ်င္ ဘာေျပာဦး မလဲ မသိပါ။

တကယ္ေတာ့ ေမေမ ကံေကာင္းခဲ့ ပါသည္။ အသက္ ေျခာက္ဆယ္ ေက်ာ္သည္တိုင္ က်န္းမာ သန္စြမ္းလ်က္ ရွိသည္။ ဘာေရာဂါမွ မျဖစ္ဘဲ ေနႏိုင္သည္။ အသားအေရ ကအစ ေကာင္းမြန္သည္ဟု ေျပာရမည္။ ေမေမ တုိ႔ စားသံုးခဲ့ေသာ အစားအစာ သံုးပံုႏွစ္ပံု ေလာက္မွာ သဘာဝ စစ္စစ္ မ်ားျဖစ္သည္။ ေမေမတို႔ ေခတ္ကို ေတြးၿပီး ကြၽန္မ မနာလို ျဖစ္မိသည္။ ေမေမတို႔ ေခတ္မွ လူအေတာ္ မ်ားမ်ားသည္ သဘာဝ တရားမွ ရေသာ သဘာဝ အရသာမ်ားကို အျပည့္အဝ စားသံုးခြင့္ ရၾကသည္။ စားသံုးခြင့္ ရသည့္အေလ်ာက္ တန္ဖိုးလည္း ထားၾကသည္။ သဘာဝ ကိုလည္း ခ်စ္ျမတ္ႏိုး ၾကသည္။ မိမိစားဖုိ႔ရန္ အတြက္ ကိုယ္တုိင္ စိုက္ပ်ဳိး ၾကသည္က မ်ားၿပီး အျပင္မွ အသားငါး ေလာက္သာ ဝယ္စား ၾကသည္။ ယေန႔ ကြၽန္မတို႔ ေခတ္လို႔ ေျပာရမည့္ အခ်ိန္တြင္ ကိုယ္တုိင္ စိုက္ပ်ဳိးဖုိ႔ ေဝးစြ သူမ်ား စိုက္ထား သည္ကို အလ်င္အျမန္ အေျပးအလႊား ခ်က္ျပဳတ္ စားၾက ရသည္။

ဘယ္အရာမွ ပိုးသတ္ေဆး အားတိုးေဆး မ်ားႏွင့္မကင္း။ ထိုေဆးဒဏ္ မ်ားေၾကာင့္ လူမ်ားမွာလည္း ဆိုးက်ဳိးမ်ား ကိုသာ ခံစားၾက ရသည္။ အသီး အရြက္၏ အာဟာရထက္ ပိုးသတ္ေဆး အားတိုးေဆး မ်ား၏ အရသာ ကိုသာ ပိုမိုခံစားၾက ရသည္။ ယခင္ေန႔ ကလည္း ပဲေတာင့္ရွည္ ကို ေၾကာ္စားရန္ လွီးၿပီးေရေဆး လိုက္သည္။ ခါတိုင္း နည္းတူ ေရၾကာၾကာ မစိမ္ ျဖစ္ေတာ့။ အခ်ိန္ ေနာက္က် ေနသည့္ အတြက္ ခ်က္ခ်င္း ေရေဆးကာ ေၾကာ္လိုက္ ရသည္။ ထမင္းစားေတာ့ ခါးသက္သည့္ အရသာမွာ ပဲသီးႏွင့္ အတူ ပါလာသည္။ ပဲေတာင့္ရွည္ ခါးတာ မၾကားဖူး။ ေၾကာ္ထား တာလည္း မတူးပါ။ ေမေမ့ကို ျပၾကည့္ေတာ့ ေရအၾကာႀကီး မစိမ္သည့္ အတြက္ ေဆးဓာတ္ မျပယ္ ေသာေၾကာင့္ ျဖစ္သည္ ဆိုတာ သိရသည္။ ဆီ၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ အစံု ထည့္ထားေသာ ပဲသီးေၾကာ္ တစ္ခြက္ ဝက္စာပံုး ထဲသို႔ ေရာက္ေလၿပီ။ ထို ပဲသီးမ်ားကို စားေသာဝက္မ်ား ထုိ႔ေနာက္ ထိုဝက္သား မ်ားကို စားေသာ လူမ်ား။ ဘုရားဘုရား သည္သံသရာ လည္တာ ႀကီးကို မစဥ္းစားတာ ေကာင္းမည္။

အေဒၚ တစ္ေယာက္က ေျပာဖူးသည္။ '' ဝက္ေတြ ၾကက္ေတြ အသား တုိးေအာင္ ေဆးေတြနဲ႔ လုပ္ေတာ့ အဲဒီဝက္ေတြ ၊ ၾကက္ေတြ အသားတုိး မတိုးေတာ့ မသိဘူး။ လူေတြကေတာ့ အသားေတြ တိုးလာတယ္ ... '' ဟု ေျပာသည္။ ဟုတ္မွာ ပါပဲဟု ကြၽန္မ ေျဖမိသည္။ သဘာဝ တရားကို တန္ဖိုး မထားေသာ ကြၽန္မတို႔ကို သဘာဝ တရားရဲ႕ ဒဏ္ခတ္ျခင္း ပဲလား။

လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ ေဆးဖ်န္း ထားေသာ အသီးႀကီးႀကီး မ်ားကို စားမည့္အစား သဘာဝ စစ္စစ္ အရသာႏွင့္ အသီးေသးေသး မ်ားကိုသာ စားခ်င္ ပါသည္ဟု ေျပာလွ်င္ ယေန႔ တိုးတက္ ေနေသာ ေခတ္ ေရစီးေၾကာင္း တြင္ လြန္ေန မည္လား။ မည္သို႔ပင္ဆိုေစ သဘဝကို အျပည့္အဝ စားသံုး ခဲ့ရေသာ အေမတို႔ ေခတ္ကို ေတြးၾကည့္ရင္း တသသ ျဖစ္ရသည္မွာ ေတာ့ အမွန္ပင္ ျဖစ္သည္။ မျဖစ္ႏိုင္တာကို တမ္းတေန႐ံု ႏွင့္မျဖစ္။ အိမ္သားမ်ား အဆင္ေျပ ေစရန္ ျဖစ္ႏိုင္ ေသးေသာ အသီးအႏွံ မ်ားကို ေရြးကာ ဟင္းလ်ာ တစ္ခြက္ ခ်က္ရ ေပဦးမည္။

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit: Yadanarpondaily

ေတာင္ကိုးရီးယားႏုိင္ငံရဲ႕ ေႏြရာသီအစားအေသာက္ၿပိဳင္ပြဲမ်ား က်င္းပ


ယမန္ေန႕ ၂၈ ရက္ေန႕ဟာဆုိရင္ ေတာင္ကိုးရီးယားႏုိင္ငံရဲ႕ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ အစားအေသာက္မ်ားစားသံုးျခင္း ရက္သတၱပတ္ေန႕ရက္တစ္ရက္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္မုိ႕လုိ႔ ႏုိင္ငံတစ္၀န္းလံုးက ျပည္သူေတြက အာဟာရရွိတဲ့ အစား အေသာက္စားသံုးျခင္းေတြကုိ ပြဲေတာ္တစ္ခုလုိ ယွဥ္ၿပိဳင္ျပဳလုပ္ခဲ့ၾကပါတယ္။

ေႏြရာသီရဲ႕ပူျပင္းတဲ့ အပူခ်ိန္ေအာက္မွာ ရင္ကုိေအးမွ်သြားေစႏုိင္ေလာက္တဲ့ အစား အေသာက္ေတြကုိ စားသံုးရင္းအပန္းေျဖေပ်ာ္ပြဲရႊင္ပြဲေတြ ပါ၀င္ဆင္ႏႊဲႏုိင္ဖုိ႕ ဆိုးလ္ၿမိဳ႕ ေတာ္ရဲ႕ အခမ္းအနားက်င္းပရာေနရာတစ္ခုမွာ ၿပိဳင္ပြဲ အစီအစဥ္တစ္ခု ျပဳလုပ္ထား ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီးေတာ့ က်န္းမာေရးေကာင္းမြန္ဖုိ႕အတြက္လည္း ၾကက္သားနဲ႕ ဂ်င္ ဆင္း ၾကက္ေပါင္းရည္ တုိက္ေကၽြးပြဲေတြလည္း ပါ၀င္ထည့္သြင္းထားပါတယ္။

ပါ၀င္ယွဥ္ၿပိဳင္တဲ့ အမ်ိဳးသားေလးဦးဟာဆုိရင္ ဖရဲသီးတစ္ ေယာက္တစ္စိတ္စီကုိ ေပးထားတယ္။ ေျခေထာက္ေအာက္မွာလည္း ေရခဲတံုးကုိခုထား ခုိင္းပါတယ္။ ကဲ ဘယ္ေလာက္ေအးလုိက္မလဲ။ ဒါကေတာ့ သူတုိ႕ရဲ႕ ရုိးရာဓေလ့ထံုးတမ္းအရလည္း အပူခ်ိန္ကုိသက္သာေစရန္အတြက္လည္းျဖစ္တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။

သူတုိ႕သံုးဦးက ဖရဲသီးကုိ ဘယ္သူအရင္ကုန္ႏုိင္မလဲနဲ႕ ေျခေထာက္ကအေအးဒဏ္ကုိလည္း ဘယ္ ေလာက္ထိခံႏုိင္မလဲဆုိတာကုိေပါ့။

အၿမဲလုိလုိ ေအးစက္တဲ့ ရာသီဥတုရွိတဲ့ႏုိင္ငံရဲ႕ ရာသီဥတုေၾကာင့္ ဒီေလာက္ အေအး ဒဏ္ေလးကေတာ့ အသာေလးပဲလုိ႔ေတာ့ ထင္မိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႕ အပူပုိင္းသား ေတြအတြက္ေတာ့ အရိုးအက္ကြဲေလာက္သြားထိေအာင္ကုိ ေအးစက္ေနမွာကေတာ့ အမွန္ပါပဲ။


Credit: ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
ဖိုးသူေတာ္ Team မွ ဘာသာျပန္သည္။

တရုတ္ျပည္က မိေခ်ာင္းသားဒုတ္ထိုး အရသာရွိဟု စားသံုးသူမ်ားဆုိ

တရုတ္လူမ်ိဳးပါလုိ႔ေျပာလုိက္ရင္ သူတုိ႔ရဲ႕ ၀မ္းဗုိက္က အစားအားလံုးကုိ လက္ခံတတ္ ၾကပါတယ္။ ဘာအသားကုိ စားရမလဲ အကုန္စားပါမယ္။ ေခြးသားလား၊ ေၾကာင္သား လား၊ ေျမြသားလား၊  ဘယ္အသားစားမလဲ မေမးပါနဲ႕ ယူသာလာခဲ့ပါ။ အားလံုးကုိ အရသာရွိရွိနဲ႕ စားလုိ႕ရေအာင္ အေကာင္းဆံုး ဖန္တီးခ်က္ျပဳတ္ေကၽြးေမြးေပးပါမယ္လုိ႔  ကတိျပဳပါတယ္။

တရုတ္အေရွ႕ေျမာက္ပုိင္း လီရာအုိနင္းျပည္နယ္ ရွန္ယန္းလမ္းသြယ္ထဲမွာရွိတဲ့ အစားအ ေသာက္ေရာင္းတန္းတစ္ခုရဲ့ ဆုိင္တစ္ဆုိင္ဗန္းေပၚမွာတင္ထားတာက အေကာင္ေပါက္ အရြယ္အစားရွိတဲ့ မိေခ်ာင္းေပါက္တစ္ေကာင္ပါ။ အဲ့ဒီအေကာင္က အေအးခံထားတဲ့ ေရေငြ႕တေထာင္းေထာင္းထေနေလရဲ႕။ ျမင္တာနဲ႔တင္ၾကက္သီးထမိပါတယ္။

ဆူးေတာင္မည္းမည္း ဘုေတြေထာင္ေထာင္ထေနတဲ့ အေကာင္ကုိ ကုိယ္လံုးပုိင္းတစ္ ၀က္မွာ အေရခြံလွန္ထားၿပီးေတာ့ လာေရာက္စားသံုးတဲ့ သူေတြစိတ္ၾကိဳက္ အသား ပုိင္း အစေတြကုိလွီးၿပီးေတာ့ ဒုတ္ေခ်ာင္းနဲ႕ ထိုးၿပီး မိေခ်ာင္းသားဒုတ္ထိုး နဲ႕တည္ခင္းဧည့္ခံ ပါတယ္။

လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသားစိမ္းကုိ စြပ္ျပဳတ္လုိ အရသာေပါင္းခံရည္ထဲမွာျပဳတ္ၿပီး ေတာ့ က်က္ေလာက္ၿပီ အသားႏူးၿပီဆုိရင္ေတာ့ အခ်ဥ္လုိ၊ေဆာ့လုိ ငရုတ္သီး၊ခရမ္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႕ကုိေရာစပ္ထားတဲ့  ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အရည္နဲ႔တုိ႕ကာ တုိ႕ကာ သံုးေဆာင္ ရင္ အရမ္းအရသာရွိတယ္လုိ႔ စားသံုးသူေတြက ဆုိပါတယ္။ ဒီလုိ ဒုတ္ထိုး ပြဲတစ္ပြဲကုိ ယြမ္ ၂၀ ေပးရတယ္လုိ႔လည္း သိရပါတယ္။

Credit: ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
ဖိုးသူေတာ္ Team မွ ဘာသာျပန္သည္။

အမ်ိဳးသမီးအတြင္းခံေဘာင္းဘီလား ၊ သစ္ေတာ္သီးလား ၊ ဘာလား ...??

ထစ္ခနဲ အသစ္အဆန္းဆုိ အေတြးထဲမွာ ဖ်က္ခနဲသိလုိက္တာက ဒါက တရုတ္ကလား ဆုိတာကုိေပါ့။ ဟုတ္ပါတယ္။ ကမာၻ႔လူဦးေရအမ်ားဆံုးထဲမွာ ထိပ္ဆံုးစာရင္း၀င္တဲ့ ႏုိင္ငံျဖစ္သလုိ လူဦးေရလည္းမ်ား အရာ၀တၳဳပစၥည္းအသံုးအေဆာင္ေတြအမ်ားဆံုး တီထြင္တာလည္း သူတုိ႕ပါပဲ။ ႀကံႀကံဖန္ဖန္ေတြ တီထြင္တတ္တဲ့ လူမ်ိဳးလုိ႕လည္း ဆုိရမွာေပါ့ ။

အခုလည္း ထြင္လုိက္ျပန္ပါၿပီ။ ေစ်းဗန္းထဲမွာ ခင္းက်င္းေရာင္းခ်ထားတဲ့ ပစၥည္းက ျမင္ရသူကုိ တစ္ျပန္လွည့္ျပန္ၾကည့္ရေလာက္ပါတယ္။ တစ္ခါတည္းၾကည့္ရံုနဲ႕ေတာ့ ဘာပစၥည္း၊ ဘယ္ပစၥည္းကုိေရာင္းခ်တာလဲ ဆုိတာမသိႏုိင္ေတာ့ ပုိင္ရွင္ကိုေမးၾကည့္ရ ေတာ့မွာပါ။
တရုတ္ျပည္အေရွ႕ပုိင္း ဂ်န္စုျပည္နယ္၊ နင္ဂ်န္းမွ သစ္သီးဒုိင္ပုိင္ရွင္က
 သူ႕ရဲ႕သစ္ ေတာ္သီးအေရာင္းျမွင့္တင္ေရးအတြက္ ဒီလုိစိတ္ကူးကုိတီထြင္လုိက္တာပါ။

လူ႔ တင္ သားပံုသ႑ာန္ရွိတဲ့ သစ္ေတာ္သီးေတြကုိ အတြင္းခံတစ္ထည္လုိခ်ဳပ္ထားတဲ့ ဇာပိတ္စ အပါးေလးေတြနဲ႕ ပတ္ေပးထားတာက တကယ့္ကုိ အမ်ိဳးသမီးပ်ိဳေလးေတြရဲ႕ ႏူးညံ႔လံုး အိေနတဲ့ တင္သားလွလွေလးေတြလို မဟုတ္ပါလား။ ပုရိသေတြအတြက္ေတာ့ တကယ့္ ကုိ စိတ္လႈပ္ရွားသြားေစမွာပါ။

စားစရာအသီးအႏွံျဖစ္တဲ့ ဒီသစ္ေတာ္သီးေတြကုိ အလံုးအရြယ္အစားမ်ိဳးစံုမွာ အတြင္းခံ ေဘာင္းဘီအေရာင္အေသြးအစံုအလင္နဲ႔ပတ္ေပးထားတာက ျမင္ရသူအဖုိ႕ အျမင္ ပသာဒျဖစ္ေစတဲ့အတြက္ လူအမ်ားစိတ္၀င္စားလွ်က္ရွိကာ အေရာင္းလည္းသြက္ေန ပါတယ္။

ကတ္တၳဳစကၠဴဖာထဲမွာ သန္႕ရွင္းလတ္ဆတ္ၿပီးအေရာင္အေသြးစံုလင္ကာ အရသာရွိရွိစားသံုးႏုိင္မယ့္ သစ္ေတာ္သီးေလးငါးလံုးထည့္ထားတဲ့ တစ္ဖာကုိ  အေမ ရိကန္ေဒၚလာနဲ႕တြက္ၾကည့္မယ္ဆုိရင္ ၄၈ ေဒၚလာေက်ာ္ေက်ာ္ ေစ်းႏႈန္းနဲ႕ေရာင္းခ် ပါတယ္။


Credit: ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
ဖိုးသူေတာ္ Team မွ ဘာသာျပန္သည္။

♥♥♥Adobe Photoshop Extended CS3 Full Version(497MB)♥♥♥

AdobePhotoshopCs3ကိုေတာင္းဆိုးထားသူေတြလည္းမ်ားေနပါျပီဗ်ာလိုင္းမေကာင္းတာနဲ႔အခုမွပဲတင္ျဖစ္ေတာ့တယ္ဒိadobe photoshopေလးအေၾကာင္းကိုေတာ့လူတိုင္းသိျပီးသားပဲေနာ္ မေျပာျပေတာ့ပါဘူးဘားရွင္းအေဟာင္းေလးဆိုေတာ့လူတိုင္းသိၾကတဲ့အတြက္။ဖိုင္ဆိုဒ္ကေတာ့ 479MBျဖစ္ပါတယ္ကၽြန္ေတာ္အပိုင္း(5)ပိုင္းခြဲျပီးတင္ေပးထားပါတယ္။
အပိုင္း(5)ပိုင္းလံုးအကုန္ေဒါင္းျပီးမွဖိုင္ကိုေျဖလို႔ရမွာျဖစ္တဲ့အတြက္အကုန္လံုးေဒါင္းျပီးရင္ေတာ့
WinRarနဲ႔ေျဖေပးလိုက္ပါေနာ္ကဲေအာက္မွာေဒါင္းယူသြားၾကပါေနာ္
DOWNLOAD(1)
DOWNLOAD(2)
DOWNLOAD(3)
DOANLOAW(4)
DOWNLOAD(5)