Monday, June 9, 2014

၀က္သားလံုးေၾကာ္




ဇြန္ေက်ာင္းေတြလည္း ျပန္ဖြင္႔ေတာ႔မွာမုိ႔ ကေလးေတြ အတြက္ အထူးစပယ္ရွယ္ ထမင္းဘူး လုပ္နည္းေလးေတြ ေရြးခ်ယ္ တင္ဆက္ေပးသြားပါ႔မယ္။ ၀က္သားကို ပါမုန္႔ေျခာက္ရယ္၊ ဂ်ဳံနဲ႔ ကပ္ျပီ အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၀က္သားလံုးေၾကာ္ ေလးေတြပါ။ ထုိ႔ျပင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီမွ်ေအာင္ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးေသး၊ ဘိုးစားပဲ တုိ႔ကုိ ေၾကာ္ထားတာေလး ထည္႔သြင္းထားပါတယ္။ ထမင္းကေတာ႔ ကေလးေတြ အၾကိဳက္ Angry Bird ပံုေလးကို ေဖာ္ထားတာပါ။ ထမင္းဘူးေလး တူတူျပင္ၾကရေအာင္…
၀က္သားလံုးေၾကာ္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္သား – ၂၅၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – တစိတ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု
၀က္သားလံုး ေၾကာ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားလံုးေၾကာ္ အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ) တုိ႔ကို ဇလံုတစ္ခုထဲ သမေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးလုိက္ပါ။

၃။ ျပီမွ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ားထည္႔ျပီး ၀က္သားလံုးမ်ားကို ဂ်ဳံကပ္ေပးပါ။

၄။ ျပီးေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥခြက္ထဲ ၀က္သားလံုးမ်ားကို နွစ္စိမ္ေပးျပီး ပါမုန္႔ေျခာက္ (breadcrumb) ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ား ကပ္ေပးပါ။



ရ။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ ၀က္သားလံုးမ်ားကို မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းလာ သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

၈။ ၀က္သားလံုးမ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ ဟင္းရြက္မ်ားကို ေၾကာ္ပါ႔မည္။
၉။ ဟင္းရြက္ေၾကာ္အတြက္ အရွည္လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲ၊ ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ေျပာင္းဖူးေသး တုိ႔ကုိ အရင္ဆံုး ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးပါ။
၁၀။ ျပီမွ ျပန္ဆယ္ကာ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ျပီ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားျဖင္႔ စည္းထားလုိက္ပါ။
၁၁။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီနည္းနည္းထည္႔ျပီ စည္းထားေသာ ဟင္းရြက္မ်ားကို ေရ (အနည္းငယ္)  ထည္႔ေၾကာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားလုိက္ပါ။
၁၂။ ဟင္းရြက္ေၾကာ္ရျပီဆုိလွ်င္ ၀က္သားလံုးေၾကာ္၊ ဟင္းရြက္ေၾကာ္တုိ႔နွင္႔ ထမင္းဘူးကို ျပင္လို႔ရပါျပီ…

မွတ္ခ်က္ ။       ။ Angry Bird ထမင္းလုပ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ သိခ်င္ပါက ေအာက္တြင္ ဆက္ဖတ္ပါ။
Angry Bird ထမင္းပံုေဖာ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး Angry Bird လုပ္ရန္ ထမင္း ၃ပံု၂ပံုကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ကာ ေရာနယ္လုိက္ပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔နွင္႔ ေရာနုယ္ထားေသာ ထမင္းကို ၾတိဂံပံုေဖာ္လိုက္ပါ။
၃။ ျပီမွ က်န္ ထမင္းျဖဴ ၃ပံု၁ပံုကို Angry Bird ၾတိဂံေအာက္ေျခမွာ ကပ္ေပးပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ Angry Bird ပံုၾကမ္းရျပီဆုိလွ်င္ မ်က္လံုး၊ မ်က္ခံုး အတြက္ ေရညိွရြက္၊ ခ်ိစ္ျပားကို အသံုးျပဳပါ။
၅။ နွာေခါင္း၊ အေမာက္ကို မုန္လာဥနီနွင္႔ ပံုေဖာ္ေပးပါ။
ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ Wutyee Food House

၀က္နံရုိး အခ်ဳိဟင္း




ဒီတစ္ခါေတာ႔ Piggy ထမင္းဘူးေလးပါ။ သားသားမီးမီးတုိ႔ ၾကိဳက္မယ္႔ ၀က္နံရုိး အခ်ဳိဟင္းေလးရယ္၊ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ေလး တဲြဖက္ေပးထားပါတယ္။ အခ်ိန္တုိတြင္းမွာပဲ ထမင္းဘူးေလးကို ျပင္နုိင္တာမုိ႔ လုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္နံရုိး – ၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုး ၂”ေလာက္အရြယ္တံုးေပးပါ)
၂။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၆မြွာ (ႏွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၅။ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ႏွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၆။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္နံရုိးကို (ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ သၾကား) ထည္႔နုယ္ျပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။ မခ်က္ခင္ ၅မိနစ္ခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ျပန္ထုတ္ထားေပးပါ။

၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)ထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ထည္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ဆီထုိးေပးပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ နုပ္ထားေသာ ၀က္နံရိုးမ်ားကို ဒယ္ထဲထည္႔ အညွိေရာင္သန္းလာသည္ အထိေမြွေပးပါ။

၄။ ျပီးလွ်င္ ၀က္နံရုိးျမဳပ္သည္အထိ ေရထည္႔ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ မိနစ္၂၀ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ေရခန္းျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ေနာက္တစ္ေရထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ ၀က္နံရိုးနူးသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဆီျပန္လာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃မြွာ) ကို အခြံႏြာ အနည္းငယ္ေထာင္း၍ အနံေမြးေနေအာင္ ထည္႔ေပးျပီး ေနာက္ တစ္ေရထပ္ထည္႔ျပီး မီးျပင္ျပင္းျဖင္႔ ေမြွေပးပါ။
ရ။ ဆီျပန္လာျပီး ဆိုလွ်င္ အနံအရသာ အလြန္ေကာင္းေသာ ၀က္နံရုိး အခ်ဳိဟင္းရျပီ ဆုိလွ်င္ ေျပာင္းဖူး ဆက္ေၾကာ္ပါမည္။
ေျပာင္းဖူးေၾကာ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေျပာင္းဖူး ၁ဖူးကို အိေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ေျပာင္းဖူးေစ႔မ်ား ေခြ်လိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးျပီ ေျပာင္းဖူးမ်ား ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ခရုဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ေရ အနည္းငယ္ ထည္႔ကာ ဆီျပန္လာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ားျဖဴးလိုက္ပါ။
၄။ ခု ၀က္နံရုိးအခ်ဳိဟင္းနွင္႔ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ေလးနွင္႔ ထမင္းဘူးေလးကို ျပင္နုိင္ပါျပီ…

Piggy ထမင္းလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ထမင္းျဖဴကို လက္ျဖင္႔ ၂လက္မရြယ္အလံုး လံုးလိုက္ပါ။

၂။ ျပီမွ ၀က္နားရြက္နွင္႔ နွာေခါင္းကို ၀က္သားျပား(ေၾကာ္ျပီသား) ျဖင္႔ ျပဳလုပ္ပါ။ မ်က္လံုးအတြက္ ေရညိွရြက္ကို အသံုးျပဳပါ…
ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ Wutyee Food House

ၾကက္ဆီထမင္း




ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္ဆီထမင္းေလးပါ။ ထုိင္းစတုိင္ အရသာစစ္စစ္နဲ႔ ၾကက္ဆီထမင္းက ရန္ကုန္မွာစားေနက် ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔ေတာ႔ အရသာမတူသာ အမွန္ပါ။ ဒါေပမယ္႔ စားလုိ႔လည္းေကာင္းျပီ လုပ္ရတာလည္း မခက္ပဲ လြယ္လြယ္ကူကူပင္ လုပ္စားနုိင္သည္မုိ႔ ၾကက္ဆီထမင္းကို ခုပဲ လုပ္လုိက္ၾကရေအာင္…
ၾကက္ဆီထမင္း ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား(သို႔)ၾကက္ေပါင္ရင္သား ♦ ၆၀၀ ဂရမ္ (၄ခု)
  • ရုိးရုိးဆန္                                                    ♦ နုိ႔ဆီခြက္ ၃ခြက္
  • ဆား                                                            ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္ အေနာက္                                 ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

  • နံနံပင္                                                          ♦ ၁စည္း (ေရေဆးထား အျမီျဖတ္ပါ)
  • သခြာသီး                                                     ♦ ၁လံုး (အခြံႏႊာ အ၀ိုင္းလွီးပါ)
  • ေရ                                                               ♦ ရခြက္
  • ဂ်င္း                                                             ♦ ၆ျပား (ပါးပါးလွီးျပီသား)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ                                              ♦ ရခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)

ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပဲငံျပာရည္ အၾကည္      ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ အေနာက္    ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပဲငပိ အနွစ္                     ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္းစာ
  • သၾကား                          ♦ စားပဲြတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ဗီနီကာ                           ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ဂ်င္း                                ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ငရုတ္သီးနီ(သုိ႔)စိမ္း      ♦ ၅ခု (ပါးပါးလွီးပါ)

ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေဆာ႔လုပ္ရန္ ခြက္တစ္ခုထဲသို႔ (ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္၊ ပဲငပိ၊ သၾကား၊ ဗီနီကာ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ သၾကားအေရေပ်ာ္ရန္ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အပူေပးျပီ ခြက္တစ္ခုထဲ ေဆာ႔ရည္ ျပန္ထည္႔ထားေပးပါ။

ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး ဒယ္ထဲ ၾကက္အေရခြံမ်ားထည္႔ကာ အညိွေရာင္သန္းလာအထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ရုိးရုိးဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္လွ်င္လည္း ရသည္။ ၀တ္ရည္က ပိုေကာင္းေအာင္ ၾကက္အေရခြံသီးသန္႔ ၀ယ္ထားျပီ ေၾကာ္ျခင္းျဖစ္သည္။

၂။ ျပီလွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္အေရခြံမ်ားကို ဖယ္ကာ ထုိၾကက္ဆီမ်ားျဖင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ လုပ္ေပးပါ။


 ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္ရင္ဗံုကို ေရျဖင္႔ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးျပီ အေျခာက္ျပန္ခံထားပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲသုိ႔ ေရ(ရခြက္)ထည္႔ကာ ဆူေအာင္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ရင္ဗံု၊ ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္၍ နူအိေအာင္ ၄၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ေရမ်က္နွာျပင္ေပၚ ၾကက္အေရခြံမွ ထြက္လာေသာ ၾကက္ဆီမ်ားကို ေယာက္ဇြန္းျဖင္႔ ခပ္ျပီ ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔ထားေပးပါ။

ရ။ ထုိ႔ၾကက္ဆီရည္ ၄ခြက္ခြဲကို အခန္းအပူခ်ိန္နွင္႔ အေအးခံထားပါ။

၈။ အေအးခံျပီလွ်င္ ၾကက္ဆီထမင္း စခ်က္ရန္ ဆန္(၃လံုး) ေရေဆးျပီသား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ဂ်င္း(၆ျပား)၊ ၾကက္ဆီရည္(၄ခြက္ခြဲ)၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း) တုိ႔ို ထမင္းအုိးထဲထည္႔ရာ ေရာေမႊလိုက္ျပီ ရုိးရုိးထမင္းခ်က္သလို ခ်က္ေပးပါ။


၉။ ထမင္းခ်က္ေနစဥ္အတြင္း ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အရွည္လိုက္ပိုးလွီးေပးထားပါ။

၁၀။ ၾကက္ဆီထမင္း က်က္ျပီဆိုလွ်င္ ၾကက္သား၊ သခြာသီး၊ နံနံပင္၊ ေဆာ႔ရည္တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

မွတ္ခ်က္ ။       ။ က်န္ၾကက္ျပဳတ္ရည္မ်ားကို ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ အနည္းငယ္ခပ္ျပီ ဟင္းခ်ဳိအျဖစ္တြဲဖက္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါသည္.. ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ Wutyee Food House

ျပည္ၾကီးငါး အခ်ဳိေၾကာ္ခ်က္




အလုပ္သြားရင္ ထည္႔ေပးဖုိ႔ စဥ္းစားမိတဲ႔ ထမင္းဘူးေလးကေတာ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို ေရႊပဲသီး၊ ၀က္သားျပားတုိ႔နွင္႔ အခ်ဳိေၾကာ္ထားတဲ႔ ဟင္းလ်ာေလးပါ။ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ ဟမ္အရသာေၾကာင္႔ပါ ပိုမို ထူးျခားေကာင္းမြန္ပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္လြယ္ေလးရယ္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ျပည္ၾကီးငါး – ၂၄၀ ဂရမ္ (ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ အညွစ္အေၾကးမ်ား ဖယ္ထားပါ)
  • ဟမ္(၀က္သားျပား) – ၄ျပား (အတံုးေလးမ်ား လွီးပါ)
  • ေရႊပဲသီး – ၁၅ခု (အညွာလွီးထားပါ)

  • ဆား- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
  • ဂ်င္း – ၅ျပား
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား
  • ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
  • ၀ိုင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ျပည္ၾကီးငါးကို ဓားျဖင္႔ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ၾကက္ေျခခတ္ပံု မႊန္းေပးပါ။


၂။ ျပီမွ ျပည္ၾကီးငါး နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဂ်င္း၊ ၀ုိင္၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားေသာ ေရေႏြးအိုးထဲ နုပ္ထားေသာ ျပည္ၾကီငါးမ်ားကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၄။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေဘကြန္မ်ားကို ေၾကာ္ေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္မွ ေရႊပဲသီး၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ဆား၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ထည္႔ကာ ၁-၂ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။

၆။ ျပည္ၾကီးငါး၊ ဟမ္အခ်ဳိခ်က္ကို ထမင္းဘူးထည္႔လို႔ ရပါျပီ…
ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ

Wutyee Food House

ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား




သိသင္႔မယ္ ထင္တဲ႔ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားဧ။္ ျမန္မာ၊ အဂၤလိပ္ အေခၚအေ၀ၚအမ်ားစုကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ က်န္တာေတြလည္း ျဖည္႔စြက္ေပးၾကပါေနာ္… း)
၁။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ = Sour green, Roselle, Sorrel kenaf
၂။ ေဂၚရခါးသီး = Chayote/ Marrow/ Chaico
၃။ ေဂၚဖီထုပ္ = Cabbage
၄။ ကညြတ္ = Asparagus
၅။ ဟင္းနုႏြယ္ = Spinach
၆။ ခရမ္းသီး = Egg plant
ရ။ မွ်စ္ = Bamboo shoot/ elephant bamboo shoot
၈။ ဌက္ေပ်ာပင္ = Banana Stem
၉။ ပဲျပား = Bean Curds
၁၀။ ပဲပင္ေပါက္ = Bean Sprouts
၁၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး = Tomato
၁၂။ ဗူးခါးသီး = Gourd
၁၃။ ဘူးသီး = Calabash
၁၄။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး = Bitter grout/ karalla fruit
၁၅။ မုန္လာဥနီ = Carrrot
၁၆။ မုန္လာဥျဖဴ အၾကီး = White radish, turnip
၁ရ။ ပန္းေဂၚဖီ = Cauliflower
၁၈။ မုန္ညွင္းျဖဴ = Chinese Cabbage
၂၀။ သခြာသီး = Cucumber
၂၁။ သခြားသီးအငယ္စား = Gherkin
၂၂။ ေက်ာက္ဖရုံသီး = White Pumpkin
၂၃။ ေရႊဖရုံသီး = Yellow Pumpkin
၂၄။ ရုံးပတီသီး = Okra, Lady’s Finger
၂၅။ ခ၀ဲသီး = Ridged-gourd/ Ribbed gourd
၂၆။ ေၾကာင္လ်ာသီး = Trumpet flower fruit
၂ရ။ ဒညင္းသီး = Daga, Danvo fruit, Fithio clobium
၂၈။ ဒန္႔ဒလြန္သီး = Drumstick
၂၉။ ေရႊပဲသီး = Green peas, snow peas
၃၀။ ဘုိစားပဲ = French Bean
၃၁။ ပဲေစာင္းလ်ာသီး =  Goa bean/ winged bean
၃၂။ ပဲၾကာဇံ = Vermicelli
၃၃။ ဆန္ၾကာဇံ =  Rice Noodle
၃၄။ ျမင္းခြာရြက္ = Indian penny wort leaf
၃၅။ ကိုက္လန္ = Chinese Kale
၃၆။ ကန္စြန္းရြက္္ = Water Spinach/ Water convolvulus
၃ရ။ ကစြန္းဥ = sweet potato
၃၈။ စိမ္းစားဥ = White potato
၃၉။ ပဲျမစ္ = Gea Beam roots
၄၀။ ဂ်ဴးျမစ္ = Chive roots
၄၁။ အာလူး = Potato
၄၂။  ေျပာင္းဖူး = Corn
၄၃။  မုန္ညွင္းရြက္ = Mustard leaf
၄၄။  ဆလပ္ရြက္ = Salad
၄၅။ ေရမုန္႔ညွင္း = water cress
၄၆။ မွုိ = mushroom
၄ရ။ ငရုတ္သီးပြစိမ္း = Green Pepper

ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ

 Wutyee Food House

အုန္းထမင္းနွင္႔ ၾကက္သားဟင္း


အုန္းထမင္းနွင္႔ ၾကက္သားဟင္း (ရေယာက္စာ)
ျမန္မာနွစ္သစ္ကူး နွစ္ဆန္း၁ရက္ေန႔နဲ႔ အၾကိဳေန႔မွာ လုပ္စားဖုိ႔ပါ။ ေပ်ာ္ရႊင္စရာ နွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစလို႔ ထပ္မန္ဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သ လုိက္ပါတယ္။ အုန္းထမင္းနွင္႔ ၾကက္သားဟင္းက ျမန္မာရုိးရာ ဟင္းလ်ာတစ္ခုလည္း ျဖစ္ျပီ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခ်က္နည္းေလးကို တူတူၾကည္႔ရေအာင္…
ၾကက္သားဟင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား – ၄၀က်ပ္သား (အတံုးၾကီးမ်ား တံုးပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၆လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၄။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္း အရည္ညွစ္ပါ)

၅။ အေရာင္တင္မွုန္႔ (ငရုတ္သီးမွဳန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ရ။ ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ နံံနံပင္ – ၁စည္း
ၾကက္သားဟင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ(တ၀က္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(တ၀က္)၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔)တုိ႔ကို ေရာနုယ္ထားျပီ ေရခဲသတၱာထဲတြင္ ၁နာရီမွ် နုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီမွ မခ်က္ခင္ ၅မိနစ္ေလာက္ အျပင္ကို ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ။
၃။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ က်န္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ(တ၀က္)ကို ဆီသပ္ေပးပါ။

၄။ ျပီေနာက္ အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ထို႔မွ နုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ေရာေမႊကာ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ။

၆။ ၾကက္သားနူးရန္ ၾကက္သားျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ေပးျပီ အဖံုးအုပ္ထားပါ။ မနူးေသးလွ်င္ ေနာက္တစ္ေရ ထပ္ထည္႔ပါ။
ရ။ ၾကက္သားနူးျပီဆုိမွ နံနံပင္မ်ားကို အေပၚမွ အုပ္ေပးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။

၈။ ၾကက္သားဟင္းရျပီဆုိလွ်င္ အုန္းထမင္းစခ်က္ပါျပီ…
အုန္းထမင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ အုန္းနုိ႔နွစ္ – ၂၀၀ဂရမ္
၂။ ရုိးရုိးဆန္(သို႔) ဆီခ်ဳိဆန္ (Basmati Rice) – နုိ႔ဆီဗူး ၄လံုး
၃။ ေရ – နုိ႔ဆီဗူး ၆လံုး
၄။ ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (အ၀ါေရာင္ျဖစ္ခ်င္က ထည္႔နုိင္သည္)
၅။ ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ရ။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အုန္းထမင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အုန္းထမင္းကို ခ်က္ရာတြင္ ရုိးရုိးထမင္းခ်က္သလိုပင္ ခ်က္ျပဳတ္ရမည္ ျဖစ္သည္။
၂။ အရင္ဆံုး ဆန္ နုိ႔ဆီဗူး ၄လံုးကို ေရစဥ္ေအာင္ ေဆးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆား၊ သၾကား၊ ဆႏြင္း(ထည္႔လိုက ထည္႔နုိင္သည္)၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ အုန္းနုိ႔အနွစ္(၂၀၀ဂရမ္) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ထမင္းခ်က္သလုိပင္ ေရ(နုိ႔ဆီဗူး ၆လံုး)ထည္႔၍ RiceCooker ျဖင္႔ ခ်က္ထားပါ။
၅။ အုန္းထမင္း ရရခ်င္း မခူးပဲ warm ထားျပီ ခဏနုပ္ထားေပးပါ။

၆။ ျပီမွ အုန္းထမင္းနွင္႔ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားဟင္း၊ ငပိေၾကာ္တုိ႔ျဖင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…..


ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ

Wutyee Food House

ခ်စ္သူမ်ားေန႔အတြက္ မုန္႔လက္ေဆာင္း


မုန္႔လက္ေဆာင္း
ခ်စ္သူမ်ားေန႔ အတြက္ အထူးစပရွယ္ကေတာ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္း ေအးေအးေလးပါပဲ။ ပူျပင္းတဲ႔ ရာသီမွာ ရင္ေအးခ်မ္းေအာင္ မုန္႔လက္ေဆာင္ေလး ျမည္းသြားၾကပါအုန္းေနာ္။ မုန္႔လက္ေဆာင္ကို ထန္းလ်က္ရည္နဲ႔ လုပ္သလုိ အုန္းနုိ႔ရည္နဲ႔လည္း တြဲစားၾကပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ၂မ်ဳိးလုံးၾကိဳက္တာမုိ႔  လုပ္နည္း၂ခုလံုး မွ်ေ၀ေပးထားပါတယ္…

မုန္႔လက္ေဆာင္း ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖက္ – ၁ျပည္
ထန္းလ်က္ မုန္႔လက္ေဆာင္း ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၂။ ထန္းညက္ – ၄၀၀ ဂရမ္
၃။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

အုန္းနုိ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္း ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၄။ အုန္းသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ထားျပီသား)
၅။ သၾကား – ၂၀က်ပ္သား
၇။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ လုပ္ျပီးသား မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ မ်ားကို ဒယ္အုိး အၾကီးတစ္ခုထည္႔ျပီး ေရစိမ္ထားေပးပါ။

၂။ အရင္ဆံုး အုန္းနုိ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းအတြက္ ဒယ္ထဲသို႔ အုန္းနုိ႔ရည္မ်ား ထည္႔ကာ သၾကား(၂၀က်ပ္သား) ထည္႔ျပီ သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ အပူအနည္းငယ္ေပးလိုက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ အုန္းနုိ႔ရည္မ်ားကို ျပန္အေအးခံထားေပးပါ။
၄။ အေအးခံျပီမွ ခြက္တစ္ခုထဲ မုန္႔လက္ေဆာင္း တ၀က္ခန္႔ထည္႔ကာ အုန္းနုိ႔ရည္ထည္႔ေပးပါ။

၅။ ျပီမွ မုန္႔လက္ေဆာင္း ပိုစိမ္႔သြားေအာင္ နုိ႔စိမ္း စားပြဲတင္ဇြန္းခန္႔ ထည္႔လိုက္ေသးတယ္။

၆။ ေရခဲတုံးအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ အုန္းနုိ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းေလးကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။

ရ။ ထန္းလ်က္ရည္နဲ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းမွ ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ေတာ႔ ထန္းလ်က္မ်ားကို ဒယ္ထဲ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ က်ဳိထားေပးျပီး မပ်စ္မက်ဲ အေနထားေရာက္လွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ ထန္းညက္ရည္ ခြက္တစ္ခုထဲ ျပန္ထည္႔ထားကာ အေအးခံထားေပးပါ။

၈။ ျပီမွ ခြက္ထဲ မုန္႔လက္ေဆာင္ဖက္ တ၀က္ထည္႔ျပီ ထန္းလ်က္ရည္မ်ားကုိထည္႔ကာ ေရခဲတံုးေလးမ်ားထည္႔ေပးပါ။
၉။ ခ်စ္သူမ်ားေန႔မွာ ကိုယ္ခ်စ္သူနဲ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းေအးေအးေလးေတြကို ရင္ခုန္စြာ သံုးေဆာင္ၾကစုိ႔ေနာ္..
ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ

 Wutyee Food House