Thursday, July 31, 2014

ဆန္စီးတိုဟူးေပ်ာ့ ခ်က္နည္းပါ႐ွင္ အိမ္မွာခ်က္တဲ့နည္းပါ












 ၁.ဆန္စီးမုန္႔ဖတ္
၂.ေျမပဲေလွာ္ၿပီးေလစိတ္ခြဲေထာင္းထားပါ
၃.ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကိုဆီခ်က္ထားပါ(ဆႏြင္းမထည့္၇ပါ)
၄.ႏွမ္းကိုဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ.
၅.ထန္းညႇက္ကိုသန္႔စင္ေအာင္က်ိဳပါေ၇ွာက္ေခါပတ္ေခါအလံုး၇လ်ွင္မီးဖုတ္ၿပီးထုၿပီးထည့္က်ိဳပါ
မ၇ိွလ်ွင္အမႈန္႔ပဲထည္လ်ွင္လည္း၇ပါသည္.
၆.ႀကိဳက္ႏွစ္သက္၇ာအသားကိုဆားအခ်ိဳမႈန္႔တ၇ုတ္မဆလာနယ္ၿပီးထားပါ.အိုးထဲဆီထည့္နယ္ထားေသာအသားထည့္အေ၇ာင္တင္င၇ုတ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးေမႊပါ.အသားႏူးေအာင္ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ပါ.ဆီထြက္လာလ်ွင္အသား၇ပါၿပီ.
၇.ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလီွးထားပါ.
၈.င၇ုတ္ခြဲၾကမ္းကိုဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားပါ.
၉.ပဲမႈန္႔အစိမ္းကိုေ၇ေဖ်ာ္ၿပီးမီးဖိုေပၚအဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါအပ်စ္အက်ဲစိတ္ႀကိဳက္လုပ္ႏိုင္ပါသည္
အစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္လ်ွင္ဆားအခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါအ၇ည္အပ်စ္အက်ဲစိတ္ႀကိဳက္၇လ်ွင္ခ်ထားပါ.(ခဲသြားတတ္သည္အိုးကိုအပူေပးေမႊေမႊေပးပါ.)
ဆန္စီးဖတ္ကိုျပဳတ္ၿပီးစားမယ့္ပန္ကန္ထဲထည့္
တိုဟူးေပ်ာ့ထည့္အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပဲငံျပာ၇ည္ထည့္
ဆားေ၇ေဖ်ာ္ထည့္လ်ွင္လည္း၇သည္ၾကက္သြန္ျဖဴဆိခ်က္ႏွမ္းဆီခ်က္ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းအခ်ိဳ၇ည္
င၇ုတ္သီးေၾကာ္ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္သံုးေဆာင္လို႔၇ပါၿပီ.မုန္႔ညႇင္းခ်ဥ္ကအစိမ္းခ်ဥ္ပိုလိုက္ပါတယ္
မ၇လို႔ပါ.၇တာပဲ၀ယ္လိုက္တာပါCity martမွာ၇ပါတယ္.

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit:  royal-myanmar

No comments:

Post a Comment