Monday, June 9, 2014
သၾကၤန္အၾကိဳေန႔ အတြက္ မုန္႔လံုးေရေပၚ
သၾကၤန္မုန္႔ေတြထဲမွာ မပါမျဖစ္ မုန္႔လံုးေရေပၚပါ။ မုန္႔လံုးေရေပၚကို ျမန္မာေတြ သၾကၤန္တြင္း လူအမ်ားၾကီးနဲ႔ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး လုံးၾကရင္း အိမ္နီးနားခ်င္းေတြ၊ လမ္းက ေရကစားသူေတြကို အျမဲေ၀ေပးေလ႔ရွိပါတယ္။ ထန္းလွ်က္လုံးတဲ႔ မုန္႔လံုးေရေပၚက ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ သူအေပၚမွာ ျဖဴးထားတဲ႔ အုန္းသီးျခစ္ အရသာေၾကာင္႔ ပုိမုိေကာင္းမြန္ပါတယ္။ သၾကၤန္အၾကိဳေန႔မွာပဲ မုန္႔လံုးေရေပၚေလး တူတူလံုးလုိက္ၾကေအာင္…
မုန္႔လံုးေရေပၚ ပါ၀င္ေသာပစၥည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – နုိ႔ဆီဘူး ၈လံုး
၂။ ဆန္မွုန္႔ – နုိ႔ဆီဘူး ၂လံုး
၄။ ထန္းညက္ – ၂၀ခု
၅။ အုန္းသီး – တစ္ျခမ္း (အုန္းျခစ္နဲ႔ အရွည္လိုက္ျခစ္ေပးပါ)
၆။ Apple flavor color – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာပါ) (optional)
မုန္႔လုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ နွင္႔ ဆန္မွုန္႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔၍ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ အေရာင္ထည္႔ခ်င္လွ်င္ Apple flavor color အစိမ္းေရာင္ ထည္႔ပါ။
၃။ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ကို နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည္႔ေပးျပီး မေပ်ာ႔မမာ အေနထားထိ ေရာက္ေအာင္ သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ထန္းညက္မ်ားကို အတံုးေသးမ်ားတံုးေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အုန္းသီးကို အုန္းျခစ္ျဖင္႔ အရွည္လိုက္ ျခစ္ေပးပါ။
၅။ ျပီးမွ ထန္းညက္ခဲ မ်ားကို မုန္႔ထဲ အစားသြပ္ျပီး မုန္႔လံုးမ်ားကို လံုးေပးပါ။
၅။ ဒယ္အိုးၾကီးၾကီး တစ္ခု ေရတစ္၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ထည္႔ျပီး မီးမီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဒယ္အိုးထဲမွ ေရပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ လံုးထားေသာ မုန္႔လံုးမ်ားကို ျဖည္းၿဖည္းျခင္းထည္႔ေပးပါ။
၇။ မုန္႔လံုးမ်ား သူအလုိလုိ ေရေပၚေပၚလာမွ ဇကာေလးျဖင္႔ ဆယ္ေပးျပီး ေရထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲ မုန္႔လံုးေရေပၚမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၈။ ျပီးမွ ေရစစ္ရန္အတြက္ ဇကာထဲ ျပန္ဆယ္ထည္႔ထားပါ။
၉။ ေရစစ္ျပီးလွ်င္ ဌက္ေပ်ာရြက္ခင္းထားေသာ ပန္းကန္ထဲသို႔ မုန္႔လံဳးေရေပၚမ်ားထည္႔လိုက္ပါ။
၁၀။ အေပၚမွ ျခစ္ထားေသာ အုန္းသီးမ်ား ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။
၁၁။ ထန္းညက္ အစားသြပ္ မုန္႔လံုးေရေပၚကို စိတ္ၾကိဳက္စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
—————————————————————————————-
Wutyee Food House
ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment