Monday, June 9, 2014

ျပည္ၾကီးငါး အခ်ဳိေၾကာ္ခ်က္




အလုပ္သြားရင္ ထည္႔ေပးဖုိ႔ စဥ္းစားမိတဲ႔ ထမင္းဘူးေလးကေတာ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို ေရႊပဲသီး၊ ၀က္သားျပားတုိ႔နွင္႔ အခ်ဳိေၾကာ္ထားတဲ႔ ဟင္းလ်ာေလးပါ။ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ ဟမ္အရသာေၾကာင္႔ပါ ပိုမို ထူးျခားေကာင္းမြန္ပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္လြယ္ေလးရယ္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ျပည္ၾကီးငါး – ၂၄၀ ဂရမ္ (ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ အညွစ္အေၾကးမ်ား ဖယ္ထားပါ)
  • ဟမ္(၀က္သားျပား) – ၄ျပား (အတံုးေလးမ်ား လွီးပါ)
  • ေရႊပဲသီး – ၁၅ခု (အညွာလွီးထားပါ)

  • ဆား- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
  • ဂ်င္း – ၅ျပား
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား
  • ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
  • ၀ိုင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ျပည္ၾကီးငါးကို ဓားျဖင္႔ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ၾကက္ေျခခတ္ပံု မႊန္းေပးပါ။


၂။ ျပီမွ ျပည္ၾကီးငါး နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဂ်င္း၊ ၀ုိင္၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားေသာ ေရေႏြးအိုးထဲ နုပ္ထားေသာ ျပည္ၾကီငါးမ်ားကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၄။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေဘကြန္မ်ားကို ေၾကာ္ေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္မွ ေရႊပဲသီး၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ဆား၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ထည္႔ကာ ၁-၂ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။

၆။ ျပည္ၾကီးငါး၊ ဟမ္အခ်ဳိခ်က္ကို ထမင္းဘူးထည္႔လို႔ ရပါျပီ…
ကၽြန္ေတာ္ဆိုက္ေလးမွအျမဲၾကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ မိတ္တို႔လိုတာေလးမ်ားစံုလင္ေအာင္တင္ေပးနိုင္ဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳးစားရွာေဖြတင္ေပးသြားမွာပါ မိိတ္ေဆြမ်ားဘက္မွ ကၽြန္ေတာ္အားေဆးအျဖင့္ fb ေလးမွာ LIKE ေလးနဲ႔အားေပးပါေနာ္ SHARE ေပးရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ ဝမ္းသာပါတယ္ဗ်ာ

Wutyee Food House

No comments:

Post a Comment